Nye rutiner i en post-pandemisk hverdag

Corona-pandemien har bragt store omvæltninger i vores dagligdag og tvunget os til at ændre på mange af de rutiner, vi tidligere var vant til – på godt og på ondt; alt fra vores arbejdsmetoder til måden, vi omgås andre på, har undergået en betydelig forandring, og ændringerne ser ud til at være en fast del af vores nye hverdag. Men hvordan er vores hverdag blevet anderledes, og hvilke corona-tiltag er kommet for at blive? Det udforsker vi nærmere i denne artikel.

Hvordan skal vi samles?

En af de største omvæltninger under pandemien var måden, vi afholdte og deltog i arrangementer på. Store forsamlinger og sociale begivenheder blev i vid udstrækning aflyst eller omstruktureret, hvilket medførte et behov for fleksible løsninger. Man havde brug for en løsning, hvor begivenheder stadig kunne finde sted under sikre forhold. Her har teltudlejning blandt andet spillet en væsentlig rolle. Teltene blev brugt til alt fra midlertidige konferencesale til udvidelse af eksisterende faciliteter for at kunne opretholde de nødvendige afstandskrav. Med denne udvikling under pandemien kom også, at udlejningsfirmaerne fik opbygget et større sortiment af praktiske telte til at give mere plads – både privat og hos virksomhederne. I dag betyder det, at flere har fået øjnene op for de mange muligheder, der bliver tilgængelige med brugen af industri- og festtelte. 

Du kan bare blive hjemme!

Samtidig så vi under pandemien en hurtig digitalisering i mange brancher, hvor fysiske møder og interaktioner i stigende grad blev erstattet med digitale løsninger. Under pandemien hjalp digitale løsninger både private og erhvervsdrivende med at nedbringe smitterisikoen. I dag hænger mange af løsningerne stadig ved og udgør i stedet en nemmere løsning på møder og interaktioner, som ellers ville være mere tidskrævende. Et godt eksempel på dette er bilindustrien, hvor flere værksteder og forsikringsselskaber har implementeret videotjek af biler i deres skadecenter. Den nye service sparer kunderne og virksomhederne tid, og under coronakrisen modvirkede det naturligvis også unødvendig smittefare.

En ny kultur

Pandemien har også medført ændringer i, hvordan vi opfatter og bruger vores fritid. Med begrænsninger på rejser og sociale aktiviteter søgte mange mod alternativer, der kunne give dem en følelse af normalitet og fællesskab. Her har udendørsaktiviteter blandt andet vundet frem, og mange har fundet glæde i at tilbringe tid i naturen og lokalområdet.

 

Desuden skete der en stor ændring i danskernes online vaner under corona. Et eksempel er e-handel, som steg betydeligt under nedlukningen af de fysiske butikker og er fortsat populært efter genåbningen. 

 

Selvom pandemien har tvunget os til at tilpasse os nye måder at leve og arbejde på, har den også åbnet op for nye muligheder og løsninger, som vi sandsynligvis vil se mere til i fremtiden. Det er tydeligt, at fleksibilitet og digitalisering har været nøgleord for udviklingen under og efter coronapandemien, og det har ledt til løsninger, der medfører fordele langt ud over smitteforebyggelse. De erfaringer, vi gjorde os under pandemien, vil formentlig fortsætte med at forme vores hverdag og arbejdsmetoder i årene fremover.